Sluiten

Inloggen

Bent u in het bezit van een account van DB Telecom, vul dan hieronder uw e-mailadres en uw wachtwoord in om in te loggen.

Wilt u een account aanvragen, kies dan voor deze optie.

Work Life Balance bij DB Telecom

We geven u regelmatig tips omtrent Work Life Balance en hoe u efficiënter kunt werken en dat is niet zonder reden. Bij DB Telecom geloven wij namelijk dat medewerkers door de juiste tools het optimale uit zichzelf kunnen halen, lekker in hun vel zitten en zich goed kunnen ontplooien op werk en privé gebied. Om dit te realiseren zijn wij vorig jaar begonnen met ons Vitaal programma.

Begin 2014 presenteerden wij het Vitaal programma aan onze medewerkers. Inmiddels zijn wij dan ook al weer ruim drie jaar intensief met het programma bezig.

Waarom zo'n programma?

Kevin van der Sande, Commercieel Directeur en onderdeel van het Vitaal team legt uit "DB Telecom viert dit jaar het 22-jarig bestaan. In die twee decennia is er veel veranderd op het gebied van telecommunicatie. De hele maatschappij is in die relatief korte periode sterk veranderd. Door de 24-uurs economie is het concept van negen-tot-vijf op de werkvloer sterk vervaagd. Iedereen is voortaan altijd bereikbaar dankzij de ontwikkelingen op het gebied van telecom en ICT. Voor ons als bedrijf is dat natuurlijk een goede zaak, maar het legt tegelijkertijd een zware druk op onze medewerkers. En als onderneming ben je vanzelfsprekend zuinig op je personeel."

De maatschappij mag dan veranderd zijn, maar dat geldt evenzeer voor de medewerker van nu. Waar mensen bij het solliciteren vroeger vooral keken naar de aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, vormen tegenwoordig het werkplezier en de balans tussen werk en privé de belangrijkste motivatie. "Het zich prettig voelen op de werkvloer staat hoog op het verlanglijstje, evenals de mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen. Niemand doet nog tientallen jaren hetzelfde werk. Verandering van spijs doet eten. Als onderneming zie je ook graag dat je mensen groeien in hun rol, zich verder specialiseren, een nieuw talent bij zichzelf ontdekken", legt Van der Sande uit.

De gedachte achter Vitaal

Om het welbevinden van de medewerkers van DB Telecom te stimuleren, is de bedrijfsleiding gaan nadenken over een programma dat hieraan bijdraagt. Na een ontwikkelingsperiode is begin 2014 het Vitaal programma geïntroduceerd bij de medewerkers. "Met het Vitaal programma willen we medewerkers de tools bieden om het optimale uit zichzelf te halen, lekker in hun vel te zitten en zich goed te kunnen ontplooien op werk- en privégebied. We willen medewerkers interessante activiteiten bieden op het gebied van beweging, mindset en voeding", licht Ilona van Waveren, Marketing en Communicatie en onderdeel van het Vitaal team uit. "Deze activiteiten bieden een aantal handvatten om richting te geven aan ambities en een levensstijl te creëren die hierbij past. We hopen dat medewerkers met dit programma meer balans, plezier en voldoening in hun werk en hun privésituatie hebben, waardoor ze het optimale uit zichzelf halen."

Leuke activiteiten

Robin Nutbey, Teammanager Support en onderdeel van het Vitaal team: "Wij bieden medewerkers iedere maand een interessante activiteit aan, waar men op vrijwillige basis aan kan deelnemen. Dat zijn sportieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld een bootcamp, een beachbike clinic, een workshop boksen, maar ook yogasessies en leerzame workshops over het omgaan met stress, mindmapping en tools om de dag goed door te komen. Dertig tot veertig procent van onze werknemers doet mee aan deze wisselende activiteiten, waarbij we steeds weer nieuwe gezichten zien aansluiten. "

"Om de activiteiten onder de aandacht te brengen, ontvangt elke medewerker structureel een nieuwsbrief in de mailbox met alle informatie over de activiteiten, interessante onderzoeken, nuttige weetjes en zelfs recepten. Ook gezonde voeding is belangrijk, zo ligt er in de kantine altijd vers fruit waar iedereen gebruik van mag maken en hebben we iedere eerste vrijdag van de maand Soep-dag waarbij er tijdens de lunch een pan verse soep klaarstaat voor de liefhebbers. De inhoud van de snackautomaat is onder de loep genomen en het assortiment is uitgebreid met bijvoorbeeld suikervrije lekkernijen en fairtrade producten."

Hoe medewerkers het ervaren

Onderstaand een aantal quotes van onze medewerkers n.a.v. de enquête die wij eind vorig jaar hebben afgenomen met betrekking tot het Vitaal programma.

  • "Een mooi initiatief dat meewerkt aan teambuilding en daarmee dus meerdere positieve kanten raakt. De invulling van het programma is mooi breed, zodat er voor ieder wat wils is."
  • "Leuk om de workshops te volgen! Ik zou zelf niet zo snel een andere sport gaan beoefenen, maar door zo'n programma wel."
  • "Een erg leuk en divers programma dat het personeel dichter bij elkaar brengt."
  • "Met het programma ben ik meer te weten gekomen over gezond bewegen en eten. Ondanks dat ik dat al deed zijn er toch nog dingen die ik kan aanpassen in mijn leefpatroon. Zowel voor mij als mijn gezin."
  • "Erg leuk dat dit geregeld wordt voor het personeel."
  • "Een doordacht en divers programma. Heel medewerkergericht en goed georganiseerd."

Nominatie Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland

In 2016 en 2017werden wij genomineerd voor de titel het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland, waarbij wij in de top 3 van vitaalste bedrijven binnen de provincie eindigden. Twee mooie nominaties waar we trots op zijn!